Filozofia Mancetta

Noi avem ceva în comun: o aventură a modelării personale, între eleganță și rafinament.

Suntem “dandies” ai timpului nostru. Ne purtăm personalitatea la vedere, ca pe o floare la butonieră.

Iubim denimul pentru că e lejer și aprig. Ne dăm viața pentru stil. Fiecare clipă e unică. Suntem speciali și vrem să o arătăm. Nu ne pasă de regulă. Nu suntem modești și nu suntem falși. Suntem adepții lui “nu” când toți spun “da”.Istoria Mancetta

În 2004 o echipă de entuziaști creiona profilul unui brand nou, exclusivist, cu o personalitate explozivă și o atitudine agresivă. Rezultatul a fost Mancetta, o linie vestimentară destinată tinerilor sofisticați, dezinhibați, care sparg tiparele.

Colecția de lansare a fost prezentată în anul următor la cel mai important festival de modă din țară, Iași Fashion Week. În 2005, Mancetta a deschis în Iași primul magazin, iar în prezent produsele sale se distribuie în toată țara.

Mancetta creează un nou stil vestimentar: "Denim Dandy". Acesta reafirmă valorile dandismului tradițional și în același timp este învelișul alchimic al unui nou tip de individ: egocentric și combativ, atipic, sofisticat și libertin.

Mancetta înseamna atitudine, egocentrism, viață liberă, stil propriu. În acest spirit s-a creat VIKINGGAAR, nume din vechiul limbaj scandinav OLD NORSE folosit ca denumire pentru acei vikingi care au pornit expanisunea spre noi regiuni, devenind faimoți pentru atacurile prin care și-au impus cuceririle teritoriilor controlate. De altfel, vikingii sunt principala sursă de inspirație a colecției.

Total opusă temporal și structural este cea de-a doua sursă de inspirație - atitudinea și ținuta aristocratului excentric și rafinat al secolului XIX, dandy-ul.

Blană și broderie manuală, stofă de lână și mătase fină, piele și catifea, vikingi si dandy, acestea sunt elementele piesei, dar actorul principal este Denimul. Brutalitatea blănurilor, specifică furiei vikingilor este îmblânzită de delicatețea mătăsii natuarale și a catifelei. Pe de altă parte, broderiile lucrate manual și importanța acordată detaliilor amintesc de prețiozitatea costumului romantic. Denimul devine liantul perfect între agresivitate și rafinament, între forța brută și delicatețe. Rochii vaporoase, jeanși brodați, fuste foarte lungi, mantouri bărbătești din jeans, sacouri cu mâneci en gigot, cravate imense răsucite de mai multe ori, broșe cu motive vikinge... toate aceste elemente sunt emblematice pentru colecția Mancetta.